marți, 20 aprilie 2010

Cele mai frumoase poveşti ale copilăriei ( 1)

A fost odată ca niciodată un ţinut al basmelor ale cărui personaje fermecătoare ne-au vrăjit tututor copilăria. Câţi dintre noi nu adormeam în fiecare seară ascultând peripeţiile lui Pinocchio sau călătoriile captivante ale Micului Prinţ, povestea înduioşătoarea a Cenuşăresei sau a căprioarei Bambi? 
   Haideti sa ne reamintim împreună cateva dintre minunatele poveşti pe care le veti spune la rândul vostru mai departe.... 


1. „101 Dalmaţieni"  

 
Minunata poveste despre doi câini dalmaţieni şi stăpânii lor, Roger şi Anita, o ţinem minte cu toţii, pentru că probabil mulţi ne-am dorit să avem un căţel dalmaţian după ce am descoperit frumoasa poveste şi am văzut desenul animat.

Totul începe în momentul în care Pongo o vede în parc pe cea mai frumoasă căţeluşă, însoţită de o stăpână superbă. Aşa că, într-o manieră mai degrabă haotică, Pongo se asigură că stăpânii lor se vor întâlni şi se vor căsători.
 
O viaţă plină de dragoste şi căţeluşi avea să urmeze, dar asta numai până când nemiloasa Cruella de Vil îşi pune în aplicare planurile draconice. Şi ea iubeşte căţeii, dar dintr-un cu totul alt motiv.
 
Povestea a fost scrisă în 1956 de Dodie Smith, care avea un dalmaţian pe nume Pongo, iar ideea cărţii i-a venit când unul dintre prietenii ei i-a spus: „Din câinii ăştia s-ar face o nemaipomenită haină de blană".


2. „Albă că Zăpada şi cei şapte pitici”

 
Generaţii întregi s-au bucurat de povestea nemuritoare a fraţilor Grimm, pentru care Walt Disney şi-a ipotecat şi casa să o ecranizeze.  

Frumoasa prinţesă Albă ca Zăpada a fermecat toate inimile din regat, cu excepţia Reginei, mama sa vitregă. Prinţesa este nevoită să fugă în pădure, după ce Oglindă Fermecată îi spune că ea este cea mai frumoasă din ţară.
 
Tot răul este spre bine, pentru că aici se va împrieteni cu cei şapte pitici adorabili - Doc, Hapciu, Morocănosul, Voiosul, Ruşinosul, Somnorosul şi Mutulică.  Dar Regina o va păcăli pe Albă că Zăpada cu un măr fermecat.. 

3. „Aventurile lui Pinocchio”

 
Câţi copii a convins oare Carlo Colodi că nu este bine să minţi...?  Nasul lui Pinocchio a rămas memorabil chiar şi în ziua de azi, copiii fiind conştienţi că el creşte ori de câte ori Pinocchio spune o minciună.
 
Păpuşă de lemn, sculptată de simpaticul meşter Gepetto, va prinde viaţă şi va trece prin numeroase aventuri, toate cauzate de năzdrăvănia, inocenţă şi încăpăţânarea lui, specifice copiilor.  În final însă, aventuroasă lui călătorie şi învăţăturile desprinse din ea îl va aduce pe drumul cel bun.




-VA URMA-

Un comentariu:

Anonim spunea...

Bună Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membrii Radio Whisper, un radio anti-manele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am vizionat cu atenţie blogul tău şi vreau să spun că am fost foarte fascinat de ceea ce am găsit. Am fost atras de subiectele interesante şi de originalitatea articolelor. Felicitări ! Încep să îl citesc cu drag.
Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău ; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doreşti, poţi să ne recomanzi orice articol şi noi îl vom promova.
Cu scuzele de rigoare pentru acest mesaj de tip spam,acest mesaj este dedicat tie si la cei care merita care ii citim aproape zi de zi.
Ne-ar face plăcere, de asemenea, să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piesele necenzurate, avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă numeroasă, de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că, poate, ai vrea să ni te alături şi să colaborăm, binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place. Dorim, de asemenea,sa iti acordam un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultătorilor noştri.
Îţi mulţumesc pentru timpul acordat, iar acum îţi propun să adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul radiowhispercom sau un email radiowhispercom@yahoo.com pentru a discuta mai multe.www.radiowhisper.com
Mulţumesc,Cu stimă Vlad!

Protected by Copyscape Original Content Check

~ SPERANTA ~

BEAUTIFUL SONGS